casserole-actief-personeelsfeest
Uitgelicht Actief Personeelsfeest

La Casserole Party Service organiseert in samenwerking met Extream, op maat, programma’s voor uw bedrijfsuitje.

Meer over Actief Personeelsfeest
Theater & cabaret

Lees meer
Samen met de kids

Lees meer

Bedrijfsfeest in coronatijd organiseren: hier moet je aan denken! 

Het afgelopen jaar stond in het teken van thuiswerken. Je zag je collega’s nauwelijks en alles was anders dan normaal. Ondanks de talloze ‘zoommeetings’ zijn we nu ook wel eens toe aan echt contact. Niet op enorme afstand, maar wanneer we iets dichter bij elkaar zijn. Inmiddels zijn we in de tweede lockdown van de coronatijd terecht gekomen en de eerste echte strenge lockdown in Nederland. Over feestjes zal er de komende maanden nog niet worden gesproken. Toch zijn we hoopvol als we kijken naar 2021. Ook zijn deskundigen van mening dat het coronavirus sneller weer onder controle zal zijn als het weer beter wordt. Wie toe is aan een bedrijfsfeestje, doet er dan ook goed aan om deze alvast voor de zomer van 2021 te organiseren. Dan heb je de grootste kans dat deze ook daadwerkelijk door kan gaan. Maar hoe kan je nu al een feestje organiseren als je niet weet welke maatregelen er op dat moment gelden? Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet.

Mondkapjesplicht

Sinds december 2020 geldt er een mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes. Wanneer je binnen een bedrijfsfeest wilt organiseren, dan zal je dus ook verplicht zijn om mondkapjes te gebruiken. Hou er daarom rekening mee dat alle bezoekers van het feest zelf een mondkapje meenemen of schaf zelf een aantal voordelige mondkapjes aan en leg deze bij de ingang. De kans is immers groot dat ook de komende zomer de mondkapjesplicht nog zal gelden.

Binnen of buiten?

Organiseer je het feest binnen of buiten? Een hele goede vraag en geen duidelijk antwoord. Wel is het belangrijk om te beseffen dat de meeste maatregelen geldig zullen zijn binnenshuis. Dit was ook in de zomer van 2020 het geval. Binnen mag je visite ontvangen, maar enkel wanneer er voldoende afstand gehouden kan worden. Wanneer je 6 man uitnodigt en allemaal 1,5 meter afstand moet houden, dan moet je al een enorme ruimte hebben om ze veilig te kunnen ontvangen. Aangezien de kans groot is dat afstand houden ook in 2021 belangrijk zal blijven, adviseren wij dan ook om een feestje buiten te plannen. Hier is het makkelijker om afstand te houden. Het enige wat je nodig hebt, is een deel van een park wat je af kunt huren of een groot weiland. Vervolgens zet je enkele partytenten op en eventueel wat terrasverwarmers en kan het feest geheel coronaproof beginnen.

Spreek elkaar aan op de regels

Na het eten even losgaan op de dansvloer of een aantal leuke spelletjes spelen? Als de regels net zo zijn als de afgelopen zomer dan is dit zeker toegestaan. Met één duidelijke kanttekening: er moet voldoende afstand gehouden worden. En dat wil nog wel eens lastig zijn. Zeker wanneer je veel plezier hebt of een glaasje teveel gedronken hebt. Wees daarom niet bang om elkaar aan te spreken op de regels. Je wil je collega’s en jezelf gezond houden. Wees niet bang om elkaar hierop te wijzen en laat elkaar in de waarde wanneer dit gebeurt.

Bovenal: geniet! Mondkapjes kopen, een goede locatie regelen en het feest zelf vergt enorm veel organisatietalent. Maar eenmaal daar wil je niet anders meer. Hier zijn jullie allemaal wel aan toe na 1,5 jaar met coronamaatregelen geleefd te hebben. Maak daarom nu al plannen voor de zomer van 2021 en organiseer een (net wat anders) spectaculair bedrijfsfeest!

Deel dit artikel met je vrienden!