casserole-actief-personeelsfeest
Uitgelicht Actief Personeelsfeest

La Casserole Party Service organiseert in samenwerking met Extream, op maat, programma’s voor uw bedrijfsuitje.

Meer over Actief Personeelsfeest
Gezelligheid aan tafel

Lees meer
Creatief bedrijfsuitje

Lees meer

Gezonde lunch ideeën voor op kantoor

Waarschijnlijk heb je ook weleens zin in iets anders dan boterhammen bij de lunch.
Of ben je überhaupt inspiratieloos bij het bedenken van iets nieuws waarmee je je boterham of cracker kunt beleggen. Vleeswaren, kaas of jam. Hagelslag, chocopasta zijn niet perse de meest gezonde belegsoorten als dagelijks beleg en dat plakje tomaat erbij is goed voor de vitamientjes, maar is het ook net niet. 

Lekker lunchen kan zonder boterham!

Kom je bij gebrek aan ideeën uit op humus op een cracker of wat tonijn met hooguit wat plakjes komkommer of een tomaatje om deze op te leuken, maar dan heb je het ook wel gehad. Denk echter ook eens aan een lunch zonder boterhammen! Niet omdat boterhammen ongezond of dikmakend zouden zijn (wat niet het geval is, maar dat is een ander verhaal), maar omdat het zo standaard is. Toch liever een lekker broodje als lunch? Bestellen van lekkere en gezonde broodjes kan eenvoudig online.

De keuze is reuze

Wat denk je in de koude wintermaanden van een lekkere (verse) soep om op te warmen met gelijk een portie aan vitamines die je wel als boost voor je weerstand kunt gebruiken. Is een sopje niet vullend, neem er wat crackers bij of neem een goed gevulde soep met pasta erdoor.

Salades klinken saai en zomers, maar niets is minder waar! Couscous kun je niet alleen eten als avondeten, maar je maakt er ook lekkere salades mee. Een couscous salade met gegrilde groenten, geitenkaas (of een andere kaas naar keuze) met avocado en een lekkere frisse dressing bijvoorbeeld. Of kipfilet erdoorheen, ook lekker.

Maak eens een koude pasta salade met vis en spinazie of neem rauwe spinazie bladeren als sla. Hier gooi je zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en tonijn in (vis versie) of juist geitenkaas of feta (vega variant)

Wrap it up: Een wrap, warm of koud, is ook erg lekker en op talloze manieren te eten! Warm en opgerold uit de oven met kaas erop (als je thuiswerkt☺) of al voorbereid met een laagje pesto of zuivelspread, daarop kipfilet (met pijnboompitjes voor een bite) of gerookte zalm. Wat sla ertussen en eventueel reepjes paprika of komkommer en voilà! 

Ondanks de inspiratie geen zin om zelf een lunch te maken voor op kantoor? Wellicht is broodjes bestellen in Dordrecht een goed idee. Natuurlijk moet je kantoor dan wel gevestigd zijn in de buurt van Dordrecht.

Deel dit artikel met je vrienden!