casserole-actief-personeelsfeest
Uitgelicht Actief Personeelsfeest

La Casserole Party Service organiseert in samenwerking met Extream, op maat, programma’s voor uw bedrijfsuitje.

Meer over Actief Personeelsfeest
Ontspannen genieten

Lees meer
Verkennen & ontdekken

Lees meer

Hier moet je aan denken bij het organiseren van een bedrijfsfeest

Bij de meeste bedrijven was het ruim twee jaar niet mogelijk om een bedrijfsfeest te organiseren. Corona gooide massaal roet in het eten. Gelukkig lijkt dat nu verleden tijd te zijn. Hoog tijd om al die feestvreugde weer in te halen dus. Belangrijk ook, want een bedrijfsfeest biedt veel voordelen. Ook voor jou als werkgever. Met een dergelijk feest zorg je er namelijk voor dat alle neuzen weer dezelfde richting op wijzen. Dat mensen weer beter met elkaar kunnen opschieten. En hoe gemoedelijker de werkrelaties, hoe beter de werksfeer en hoe productiever men zal zijn.

Denk jij dat het wel weer tijd is voor een bedrijfsfeest? Maar heb je na zo’n lange tijd eigenlijk geen idee meer waar je aan moet denken? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Met de volgende checklist plan jij binnen een oogwenk het beste bedrijfsfeest in tijden!

Locatie bepalen

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de locatie. Waar gaat het feest precies gehouden worden? Dit is misschien ook afhankelijk van de gelegenheid en de datum. Wil je een zomerfeest houden om voor veel werknemers de zomervakantie in te luiden? Denk bijvoorbeeld aan de bouwvak voor de mensen die in de bouw werkzaam zijn. Dan is het wellicht leuk om voor zaalverhuur bij een zomers tentje te kijken. Dat is natuurlijk weer heel anders als je voor een winters feest kiest.

Bedenk daarom goed voor welke gelegenheid het feest zal zijn, hoe groot je budget is en waar de locatie precies aan moet voldoen. Vraag bijvoorbeeld na hoeveel mensen er maximaal op deze locatie aanwezig mogen zijn. In verband met veiligheid is er eigenlijk altijd wel een maximum bekend. Op die manier voorkom je dat belangrijke veiligheidsregels verbroken worden. Veiligheid heeft immers altijd de hoogste prioriteit.

Verstuur de uitnodigingen op tijd

Doordat ineens weer alles kan en mag, zien we ook dat heel veel feestjes, verjaardagen en vakanties binnen korte tijd worden ingehaald. Daardoor zitten de meeste mensen al enorm volgepland. Zeker gedurende de weekenden. Daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met het versturen van uitnodigingen. Zo voorkom je dat er straks heel veel afmeldingen zullen komen. Bovendien weet je zo ook sneller wie er wel of juist niet komt, zodat je hier weer rekening mee kunt houden tijdens het inslaan van drinken of het laten inkopen van eten door de locatie.

Maak een draaiboek

Een bedrijfsfeest kan er op heel veel verschillende manieren uitzien. Het kan een gewoon feestje zijn met een hapje, een drankje en goede muziek, maar misschien zullen er ook wel heel wat speciale activiteiten zijn. Het is hoe dan ook verstandig om een draaiboek in elkaar te zetten. Op die manier weten gasten precies wat ze kunnen verwachten, maar is het voor jou en de eventuele artiesten of andere mensen die komen helpen ook handiger om te ontdekken waar en wanneer ze nodig zijn.

Deel dit artikel met je vrienden!