rich-magic-workshop-goochelen
Uitgelicht Goochel Workshop

Zoekt u naar leuke workshops voor een feestje of evenement? Goochelaar Rich Magic geeft goochel workshops voor alle leeftijden.

Meer over Goochel Workshop
Gek op Wielen!

Lees meer
Creatief bedrijfsuitje

Lees meer

Klein kantoor inrichten: vier handige tips!

Niet iedereen is gezegend met een ruim kantoor. Als beginnend ondernemer moet je soms genoegen nemen met wat voor handen ligt. Gelukkig is er ook van een klein kantoor echt nog wel iets te maken. Wel vraagt dit om een beetje extra creatief denken. Ben jij benieuwd hoe je jouw kantoor zo effectief mogelijk kunt inrichten? Met behulp van de volgende vier tips moet dit zeker lukken.

1. Kies voor multifunctionele kantoormeubelen

De afgelopen jaren is het aanbod van multifunctionele meubels enorm hard gegroeid. Met name door het ruimtegebrek in Nederland. Hierdoor moet iedereen simpelweg genoegen gaan nemen met minder ruimte. Tegelijkertijd moeten wel nog net zo veel spullen worden opgeborgen en dezelfde werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarom zijn multifunctionele meubels onmisbaar. Dit zijn meubels die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld bureaus met extra opbergruimte of tafels die uitgeklapt kunnen worden om een vergadertafel neer te zetten.

Bespaar nooit op kwalitatieve kantoormeubelen. Deze zijn van essentieel belang voor het comfort op de werkvloer en maken efficiënt werken beter mogelijk. Laat je eventueel informeren door een deskundige in kantoormeubilair zodat je zeker weet dat je de ruimte op de juiste manier kunt inrichten.

2. Gebruik de hoogte van de ruimte

In de meeste gevallen zien we dat de breedte van een muur volledig wordt gebruikt, maar de hoogte juist weer niet. Daardoor ontbreekt het voor een groot deel aan opbergruimte, terwijl die ruimte er eigenlijk wel is. Bekijk daarom goed hoeveel daadwerkelijke ruimte er op dit moment gewoon niet in gebruik wordt genomen. Door boxen op te stapelen kun je bijvoorbeeld heel wat administratieve zaken opbergen. Je kunt eventueel ook voor hoge, smalle kasten kiezen. Zo maak je inderdaad weer meer gebruik van de hoogte, maar oogt het een stuk netter. Zorg er uiteraard wel voor dat je enkel dingen die slechts incidenteel nodig zijn op de bovenste planken plaatst. Anders geef je jezelf onnodig veel extra werk elke dag.

3. Kies voor lichte kleuren

Met licht kun je heel veel doen voor de ruimtelijke uitstraling van een ruimte. Zo ook voor jouw kantoor. Ben je op zoek naar wat meer licht en wil je een wat ruimtelijker gevoel overbrengen? Kies dan met name voor lichte en neutrale kleuren. Probeer donkere kleuren zo veel mogelijk te mijden. Op die manier voorkom je dat de ruimte nóg kleiner en bedompter oogt.

Helaas worden lichte kleuren vaak ook als té steriel en weinig sfeervol beschouwd. Je kunt dit echter oplossen met het materiaalgebruik van de kantoormeubelen en eventueel het plaatsen van extra groen binnen de ruimte. Zo breng je meer sfeer in de ruimte, zonder dat dit de ruimtelijke uitstraling volledig teniet doet.

4. Overleg met jouw medewerkers

Besef goed dat je het kantoor niet enkel voor jezelf inricht, maar ook voor je medewerkers. Ook zij moeten hier prettig in kunnen werken. Daarom is het goed om ook met hun wensen en voorkeur zo veel mogelijk rekening te houden. Zo creëer je voor iedereen een fijne werkplek. Hetgeen de werkefficiëntie zeker ten goede komt.

Deel dit artikel met je vrienden!