rich-magic-workshop-goochelen
Uitgelicht Goochel Workshop

Zoekt u naar leuke workshops voor een feestje of evenement? Goochelaar Rich Magic geeft goochel workshops voor alle leeftijden.

Meer over Goochel Workshop
Gezelligheid aan tafel

Lees meer
Verkennen & ontdekken

Lees meer

Tips bij het organiseren van een personeelsfeest

Heb jij een personeelsfeest op de planning staan, maar weet jij niet waar jij moet beginnen met het organiseren van dit (hopelijk) onvergetelijke feest? Geen paniek. Jij bent zeker niet de enige die met de handen in het haar zit. Het organiseren van een feest kan immers een hoop verantwoordelijkheden en beslissingen met zich mee, waarbij de planning ook van groot belang zal zijn.

Om het personeelsfeest een succes te maken en jou een hoop zorgen te ontnemen, deel ik in dit artikel enkele tips voor het organiseren van het personeelsfeest. Het artikel bestaat uit enkele vragen die jij jezelf zal moeten stellen om het betreffende feest gestructureerd te plannen.

Wat is het doel?

Het doel van het personeelsfeest kan uiteenlopen. Zo kan een personeelsfeest georganiseerd worden, doordat het bedrijf een bepaald aantal jaar bestaat, een mijlpaal heeft bereikt of simpelweg de personeelsleden in het zonnetje wilt zetten. Het doel kan invloed hebben op het thema en de decoraties, waardoor het belangrijk is dat het doel van het personeelsfeest duidelijk is.

Wie worden er uitgenodigd?

Het personeel, uiteraard! Maar is enkel het personeel welkom of zijn de personeelsleden vrij om ook hun partner mee te nemen naar het bedrijfsfeest? Als de personeelsleden hun partner meenemen, kan dit helpen bij het opbouwen van een persoonlijkere band tussen de werknemers. Zij komen immers in contact met de personen uit hun collega’s privéleven.

Hoeveel budget is er beschikbaar?

Wellicht is het verstandig om deze vraag mee te nemen in de bepaling hoeveel personen er welkom zijn op het feest. Indien het budget redelijk laag ligt, is het uiteraard niet verstandig om veel onbekenden welkom te heten. Indien er een ruim budget beschikbaar is, is het raadzaam om te zorgen voor veel personen, voorzieningen en decoraties. Dit zal direct sfeer met zich meenemen.

Besteed je het uit?

Bij het organiseren van een feest zul jij te maken hebben met behoorlijk veel verantwoordelijkheden. Naast het verzorgen van het eten en drinken, dat al behoorlijk veel tijd in kan nemen, zal de ruimte ook voorzien moeten worden van decoraties en kan de muziek zeker niet missen. Gelukkig kun jij (alle of enkele) taken uitbesteden. Zo kun jij bijvoorbeeld een dj inhuren om de avond te voorzien van de leukste hits.

Zijn er activiteiten?

Indien het personeelsfeest enkel de mogelijkheid geeft om te praten met anderen, aangezien er geen activiteiten of voorzieningen zijn, zullen de aanwezigen na een poosje hun energie verliezen. Dit kan behoorlijke invloed op de sfeer van het feest hebben. Het is daarom raadzaam om te overwegen enkele activiteiten te organiseren om de sfeer te behouden. Het plaatsen van een karaoke-set, dart bord of kaartspel kan al voldoende zijn.

Deel dit artikel met je vrienden!