casserole-actief-personeelsfeest
Uitgelicht Actief Personeelsfeest

La Casserole Party Service organiseert in samenwerking met Extream, op maat, programma’s voor uw bedrijfsuitje.

Meer over Actief Personeelsfeest
Theater & cabaret

Lees meer
Actief & sportief

Lees meer

Tips voor het organiseren van een high tea

Een high tea organiseren voor collega’s, vriendinnen of familie is natuurlijk hartstikke leuk. Echter vergt het wel een enorme voorbereiding om te zorgen voor een high-tea die behalve verschillende soorten thee, ook zoete- en hartige hapjes bevat. Hieronder enkele tips voor het organiseren van een high tea. 

Voor welke gelegenheid

Bedenk van tevoren voor welke gelegenheid je de high tea gaat organiseren. Is het voor een babyshower, een verjaardag of gewoon zomaar om een gezellig samenzijn met je vriendinnen te regelen? Pas de hapjes dan ook aan de gelegenheid aan. Bij een babyshower kun je bijvoorbeeld hapjes maken met leuke babyzaken erin verwerkt, zoals plastic speentjes op cakejes of een baby boetseren van marsepein voor op een taart. Tegenwoordig is het ook helemaal hip and happening om een high beer of high wine te organiseren. Ook dat is uiteraard een optie.

Aantal personen

Hoeveel personen komen er? En zijn het mannen of vrouwen? In principe wordt een high tea meestal gegeven voor vrouwen. Komen er echter ook mannen, dan moet je uiteraard rekening houden met meer hapjes en wellicht wat zwaardere hapjes om er ook voor te zorgen dat mannen genoeg kunnen snacken.

Soorten high tea hapjes

Kies je voor het maken van grotere hapjes, zoals een taart en hartige ovenschotel of kies je voor kleine petit fours en snacks? Maak hier een afweging in gericht op het aantal personen. Komen er meer dan 10 personen naar je high tea? Hou het dan simpel en kies voor grotere hapjes en gerechtjes. Deze heb je sneller klaargemaakt dan al de kleine liflafjes en zorgen ervoor dat iedereen ook met een goed gevulde maag weer naar huis kan.

Hartige recepten en zoete recepten

Als voorbeeld voor hartige hapjes wordt bij high tea’s veel gebruik gemaakt van wraps, hartige snacks, gevulde minibroodjes of gehaktballetjes. Ook een quiche past hier prima bij. Bij zoete gerechten denkt men met een high tea vaak direct aan scones, mini petit fourtjes, bonbons, een plaatcake of kleine taartjes. 

Toch een high tea reserveren op een unieke locatie?

Ben je op zoek naar een high tea in Amsterdam? Of een andere locatie? Op Hightea.nl zijn vele soorten high tea locaties te vinden. Van een high tea in een kasteel, tot een high tea in een kas. De meest te gekke locaties zijn online te vinden.

Deel dit artikel met je vrienden!