naupar-bedrijfsuitje
Uitgelicht Naupar

NAUPAR heeft een vloot van 140 zeilschepen met 16 afvaarthavens aan het IJsselmeer en Waddenzee. Voor elke bedrijfsuitje een passend schip!

Meer over Naupar
Theater & cabaret

Lees meer
Creatief bedrijfsuitje

Lees meer

Welke werkschoenen moet ik hebben in de zomer?

De hitte en de hoge temperaturen veroorzaken niet alleen sloomheid, een gevoel van vermoeidheid en uitputting, maar ook voor wie vele uren per dag veiligheidsschoenen moeten dragen veroorzaakt dat vervelende problemen op aan benen en voeten. Wanneer we veiligheidsschoenen willen kopen weten we dat er kenmerken zijn die niet mogen ontbreken.

We weten dat we moeten controleren dat de beschermklasse geschikt is voor de taken die we moeten uitvoeren. Geschikt is voor het seizoen en natuurlijk comfortabel en licht.

Ademend werkschoenen

Een paar jaar geleden had iedereen die in de transport, metaal, techniek  industrie werkte het probleem met zweetvoeten en stinkende voeten thuis te komen. Italiaans werkschoenen merk Diadora wist er op in te spelen om werkschoenen te ontwikkelen die de oplossing voor het probleem is. Diadora werkschoenen zijn niet alleen de oplossing van zweetvoeten maar zorgen ervoor dat er geen water naar binnen dringt. Tegenwoordig zijn er verschillende toepassing waarmee je werkschoenen ademend gemaakt kunnen worden. Een belangrijke toepassing is het materiaal waarvan de schoen gemaakt is. Zo kunnen veiligheidsschoenen gemaakt zijn van diverse ledersoorten, maar ook van stof zoals Mesh nylon, microfiber, of kunststof (polyurethaan).

Ademende loopzool

Wat ook de binnen banden van een auto of fiets zijn, zijn de zolen van schoen. Goede zolen zijn heel belangrijk. Hoe bepaal je nu welke schoen voor je geschikt is. Als je opzoek bent naar nieuwe werkschoenen kunnen deze richtlijnen je helpen bij het maken van de juiste keuze. De zool van de schoen bestaat uit meerdere delen. De loopzool met profiel, daarboven een dempende tussenzool die de buigzaamheid bepaalt en een inlegzool waar de voet op rust en die zorgt voor comfort.

Sportwerkschoenen

Je kunt er ook voor kiezen om sportwerkschoenen te kopen. Sportwerkschoenen lopen comfortabel, licht, hebben een veiligheidsneus en van hebben een zijkant met gaatjes waardoor je lucht binnen krijgt. Wat als nadeel heeft dat water naar binnen komt als je in de regen buiten moet werken.

Check deze website voor alle zomer werkschoenen.

Deel dit artikel met je vrienden!