rich-magic-workshop-goochelen
Uitgelicht Goochel Workshop

Zoekt u naar leuke workshops voor een feestje of evenement? Goochelaar Rich Magic geeft goochel workshops voor alle leeftijden.

Meer over Goochel Workshop
Gezelligheid aan tafel

Lees meer
Samen met de kids

Lees meer

Zo maak je een goede indruk tijdens een bedrijfsfeest

Staat er een bedrijfsfeest- of borrel op de planning? Welke indruk je hier maakt, kan flinke positieve of negatieve gevolgen hebben. Dit kan zelfs invloed hebben op hoe jouw carrière verloopt. Met onderstaande tips kom je het beste voor de dag.

Het belangrijkst: zorg dat je erbij bent

Zorg allereerst hoe dan ook dat je er bij bent, ook al is hoogstwaarschijnlijk niet verplicht. De meeste werkgevers stellen het namelijk wel erg op prijs en dit is je kans om een goede indruk te maken.

Drink en eet niet te veel

Een van de belangrijkste regels is misschien wel om niet te veel te drinken. Een bedrijfsfeest is niet bepaald het uitgelezen moment om in de lampen te hangen en niemand wil herinnerd worden om zijn of haar dronken bui. De kans dat je je misdraagt als je te diep in het glaasje kijkt is nu eenmaal een stuk groter. Je zegt dingen die je helemaal niet hardop wilt zeggen of versiert ineens onverhoopt een collega. Het laatste wat je wilt is dat iedereen het de volgende dag op kantoor alleen maar daarover heeft. Houd het bij maximaal drie drankjes en eet altijd wat als je gaat drinken. Maar: eet ook weer niet te veel. Het moet ook niet lijken alsof je daar alleen maar bent om je vol te proppen met gratis eten. Bovendien staat het niet echt chique als je mond vol is op het moment dat iemand tegen je begint te praten.

Dress to impress

Met een goede look kom je extra zelfverzekerd voor de dag. Besteed dus aandacht aan wat je uit de kast trekt. Hoewel je echt geen formeel pak aan hoeft, is het ook geen goed idee als je eruitziet alsof je naar de club gaat. Zoek naar een mooie tussenweg. Je kunt altijd even aan je collega’s vragen wat zij aantrekken, zodat je zeker weet dat je niet in negatieve zin opvalt. Verder is verzorgd het sleutelwoord. Zo kan het je wellicht wat extra zelfvertrouwen opleveren als je vooraf naar de kapper gaat. Zoek bijvoorbeeld via Google naar een goede kapper in Amsterdam Zuid of andere plaats.

Praat niet meer over je werkfrustraties

De borrel is een geen geschikt moment om over alle frustraties rondom het werk te praten. Hoewel het gezond is om af en toe je gal te spuwen, kun je dit op een bedrijfsfeest beter vermijden. Dikke kans dat dit bij de verkeerde oren terechtkomt.

Vergeet niet te netwerken

Zorg dat je niet alleen met je vaste groepje collega’s praat. Dit is juist een mooi moment om andere mensen te leren kennen. Zoek dus mensen op waarmee je normaal gesproken niet direct samenwerkt. Bedenk van tevoren alvast wat goede gespreksonderwerpen, zodat er geen pijnlijke stiltes vallen. Maar leg het netwerken er ook niet té dik bovenop, dat kan op weerstand stuiten.

Deel dit artikel met je vrienden!