casserole-actief-personeelsfeest
Uitgelicht Actief Personeelsfeest

La Casserole Party Service organiseert in samenwerking met Extream, op maat, programma’s voor uw bedrijfsuitje.

Meer over Actief Personeelsfeest
Creatief bedrijfsuitje

Lees meer
Teambuilding

Lees meer

Zo maak je een leuk kerststukje

Voor je het in de gaten zult hebben is kerst alweer aangebroken. Het is leuk en gezellig om met kerst een leuk kerststukje op tafel te kunnen zetten. Om te zorgen dat je met kerst een leuk stukje op tafel te kunnen zetten is het een slim idee om in de weken voorafgaand aan kerst al voorbereidingen te treffen. Hier kun je alles lezen over hoe je het maken van een kerststukje kunt voorbereiden en hoe je het stukje zelf kunt maken. Maak een kerststukje modern – een hele leuke traditie die je zeker ook dit jaar zou moeten voortzetten.

De benodigdheden inslaan

Hier kun je lezen over verschillende top en tip die erg handig zijn om in je hoofd te houden wanneer je graag zelf een mooi kerststukje wilt maken voor komende kerst. De allereerste tip heeft te maken met het inslaan van de benodigdheden. Het is namelijk erg handig als je erg voor zorgt dat je alle spullen die je nodig zult hebben om een kerststukje te kunnen maken al ruim van tevoren in huis hebt. Richting de kerst zal de vraag naar deze spullen stijgen. Door op tijd in te komen voorkom je dat je tegen lege schappen aan zult lopen.

De ondergrond van het kerststukje

Het is handig om stap voor stap de lezen hoe je een mooi en leuk kerststukje voor deze kerst kunt maken. De eerste stap van het stukje is de ondergrond. Je kunt ervoor kiezen om het stukje in een mooie schaal te maken. Echter, een mooie pot is ook zeker een mogelijkheid. De keuze hierin is aan jou. Voor leuke schalen of potten is het een goede tip om eens een kijkje bij een kringloop te nemen. Naast een schaal of pot heb je ook een stuk steekschuim nodig als ondergrond voor je kerststukje. Voordat je dit stuk steekschuim kunt gebruiken is het belangrijk het in water te dompelen.

Decoratie van het kerststukje

Nadat je een goede ondergrond hebt voor je kerststukje kun je doorgaan met de volgende stap. Dit is een hele leuke stap in het proces van een kerststukje maken. Deze stap gaan namelijk over het opbouwen en decoreren van het daadwerkelijke stukje. Het is handig om eerst gebruik te maken van veel groen zoals takken en bladeren. Hiermee kun je het stuk steekschuim vullen. Daarna kun je de boel opleuken met decoratie. Bij decoratie kun je denken aan lintjes, lampjes en natuurlijk kerstballen om het geheel een kerstige sfeer te geven.

Overige tips

Je hebt nu stap voor stap kunnen lezen hoe je het beste een mooi kerststukje kunt maken. Echter, er zijn nog een paar tips die je zeker niet wilt missen. Het is namelijk een leuke tip om ervoor te zorgen dat je niet in je eentje kerststukjes gaat maken, maar juist voor wat meer gezelligheid zorgt. Nodig vrienden en vriendinnen uit om allemaal een stukje te komen maken. Een andere handige tip is om te zorgen dat de schaal of pot die je gebruikt waterdicht is. Anders loop je namelijk het risico dat je stukje water gaat lekken.

Deel dit artikel met je vrienden!