casserole-actief-personeelsfeest
Uitgelicht Actief Personeelsfeest

La Casserole Party Service organiseert in samenwerking met Extream, op maat, programma’s voor uw bedrijfsuitje.

Meer over Actief Personeelsfeest
Feestje bouwen

Lees meer
Gek op Wielen!

Lees meer

Zo organiseer je een duurzaam bedrijfsevenement

Heb jij de wens om een bedrijfsevenement te organiseren? Dan is het van belang om te kiezen voor een duurzaam evenement. Een duurzaam evenement draagt immers bij aan de reputatie die je als bedrijf opbouwt, indien je als een duurzaam bedrijf wordt gezien zul je meer klanten werven. Voor het organiseren van een duurzaam bedrijfsevenement geldt dat je voornamelijk de ecologische voetafdruk moet verminderen. Een belangrijke stap in dit proces is dat je kiest voor het juiste adres, veel mensen moet immers reizen naar de locatie. Indien de afstand klein is dan verminder je de ecologische voetafdruk.

Welke afvalstromen zijn er?

Zodra je een duurzaam evenement organiseert is het van belang om goed in kaart te brengen wat de verschillende afvalstromen zijn. Hierna kan je immers aan de slag gaan met het verzamelen van al het afval en vervolgens containers inhuren. Welke afvalstromen produceer jouw organisatie dus? Meestal zal er sprake zijn van papier en karton, glas en swill. Een goedkope container via Bedrijfsafval.nl huren voor elke afvalstroom op je evenement zorgt ervoor dat het afval bij de bron gescheiden kan worden.

Een container huren

Bij het huren van een container kan je zelf de keuze maken. Het aanbod aan containers bij een containerverhuur is immers vrij groot, waardoor je op basis van persoonlijke voorkeur tot een keuze kan komen. Bij het maken van een keuze moet je aandacht uitgaan naar het formaat van de container. De container moet immers niet te klein zijn, dat is namelijk erg onpraktisch. De container moet tevens niet te groot zijn, aangezien afval hierdoor te lang zal blijven liggen. Het formaat van de container is dus een belangrijke variabele.

Swill

Als het afval langs blijft liggen dan kan dit een negatieve invloed hebben op de omgeving, waardoor het van groot belang is om afval direct op te ruimen. Een goed voorbeeld hiervan is swill. Dit is biologisch afbreekbaar afval dat bestaat uit etensresten en keukenafval. Het afval komt met name voor bij kantines, restaurants en hotels. Swill is tevens erg bederfelijk en trekt ongedierte aan, waardoor het van belang is om een container te hebben. Door afval snel weg te gooien voorkom je problemen.

Deel dit artikel met je vrienden!